Sevilla voorbeeldstad?

De complete redactie van deze site was onlangs voor vijf dagen in Sevilla, ook wel de braadpan van Spanje genoemd, omdat het zo ontzettend heet kan zijn. Tijdens ons verblijf viel dat nogal mee (10-15 graden met af en toe regen), maar het weerhield ons niet om onderzoek te doen naar de vele voorzieningen die het stadsbestuur van Sevilla, horeca-ondernemers en bewoners hebben getroffen om hitte-stress tegen te gaan.  De ‘Metropol Parasol’ is daarvan het meest spectaculaire voorbeeld.
Nederlandse steden zullen nooit het hitte-niveau van Sevilla bereiken. Toch biedt deze stad veel inspiratie, ook voor steden als Den Haag om hitte-eilanden aan te pakken. We hoeven het wiel hier echt niet meer uit te vinden.
LEES HET HELE ARTIKEL op het blog van Hanneke van Veen.

Metropol-Parasol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s