Contact

3aapjesHitte-eilanden zijn in Nederland een relatief nieuw begrip en veel mensen (ook zij die op een hitte-eiland wonen) weten er meestal weinig of niets vanaf, evenmin als over het hitte-eiland-effect met alle gevolgen vandien.
O.a. met de verdere opbouw van deze site willen we die kennis-lacune aanpakken.
Mocht u informatie hebben die van belang kan zijn, dan houden we ons van harte aanbevolen. Evenals voor vragen, opmerkingen, kritiek etc.
Mail dan naar: info@hitte-eilanden.nl.

3 gedachten over “Contact

 1. Ls,
  Ik lees in ‘The Happy City’ van Charles Montgomery dat de mensen die dood gaan aan hitte vooral eenzame mensen zijn. Is het dan niet logischer om eenzaamheid te bestrijden? Dat vergt een heel andere benadering, maar is mogelijk effectiever en brengt meer geluk. Juist in de meest groene wijken is de meeste eenzaamheid.
  Is er een kaart waar de doden zijn gevallen? Komt die kaart overeen met de kaart met hitte eilanden?
  40 mensen per dag door trekken naar ene getal op jaarbasis is niet erg logisch omdat een hittegolf nooit een jaar duurt.
  Ik ben absoluut voor meer bomen in de straat, maar stedenbouw inrichten op hitte eilanden is juist zorgen voor meer eenzame mensen. Zorgen voor meer wind in de stad voor die drie dagen per jaar betekent een tochtige onaantrekkelijke stad (zie de situatie in Wijnhaven, en op het Spui in Den Haag) voor de rest van het jaar. Met allemaal griep doden als gevolg. Maar die worden niet gerelateerd aan een specifieke oorzaak.

  vriendelijke groet
  Barend Jansen

  Like

  1. Beste Barend,

   Bedankt voor uw reactie.
   Allereerst zijn we ervan overtuigd dat goede informatie aan ouderen en andere kwetsbare groepen erg belangrijk is. Familie van ons woont in het zuiden van Frankrijk en daar weet men stukken beter om te gaan met zeer warme periodes en hitte-golven. De zon buiten houden, dus luiken dicht ,middagslaapje doen, veel drinken, etc.
   Omdat men daar gewend is aan hitte, weet men er beter mee om te gaan dan bijv. in Parijs, dat een stuk noordelijker ligt.

   Ook wij vinden het een triest gegeven dat veel ouderen eenzaam zijn. Dat probleem kunnen we niet zomaar oplossen. Wel roepen we familieleden, vrienden, kennissen en buren op om ouderen te waarschuwen, een kijkje te nemen en evt. te helpen met vermoeiende klussen als boodschappen doen.
   En wij zijn niet de enigen.

   In de voorlichtingsfolder van het RIVM staat letterlijk:
   ZORG VOOR ELKAAR
   Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving (ouderen en zieken) die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgenden weg kunnen zijn.
   TIP: let extra op elkaar bij warm weer en steek een helpende hand toe.

   vr. groeten, Hanneke van Veen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s