Zonnebomen in opkomst

Zonneboom Oss
Zonneboom aan de ‘Weg van de toekomst’ bij Oss.

In onze wijk willen we graag meer bomen, maar dat is niet eenvoudig, omdat er onder een groot deel van de straten  parkeergarages zijn. En dus weinig ruimte voor aarde en wortels. Toen ontdekten we dat er enorme namaakbomen zijn, voorzien van zonnepanelen,  waarmee duurzame energie gewonnen kan worden. Nieuwsgierig maakten we een autorit langs acht van die bomen op de N329 bij Oss op de ‘Weg van de toekomst‘, indrukwekkend was dat.

Behalve energie biedt dit soort ‘bomen’ schaduw op plekken waar het onmogelijk is echte bomen te planten. Misschien zijn deze ‘zonnebomen’ ook geschikt voor op het hitte-eiland waar we wonen. De opgewekte energie is te gebruiken voor verlichting, fonteinen en/of verneveling om extra te koelen bij grote hitte.
Het liefst hebben we natuurlijk echte bomen, maar met kunstbomen die energie en schaduw leveren is onze buurt misschien wel snel geholpen.
(wordt vervolgd)

Meer inspirerende voorbeelden:

Een gedachte over “Zonnebomen in opkomst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s