Warmste plek op aarde?

Als we denken aan de heetste plaatsen op de wereld, denken we gelijk aan woestijnen. Onderzoek wijst uit dat extreem hoge oppervlakte temperaturen gemeten worden op plaatsen die droog, rotsachtig, weinig begroeid en donker gekleurd zijn. Zulke omstandigheden komen ook in steden voor, net als in de woestijnen. Donkere daken kunnen tot boven de 80 graden Celcius opwarmen. Door ze wit of groen te maken kan dat tientallen graden schelen en het hitte-eiland-effect sterk verminderen.
LEES VERDER op Weer-online.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s